Welkom in de brugklas!

Ontdekken

Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken... dat is niet niks! We hopen dat jij je snel thuis voelt in Vroomshoop. Want als jij met plezier naar school gaat, zul je ook graag het beste uit jezelf halen.

Daarom staat de eerste week in het teken van kennismaken. Kennismaken met het schoolgebouw, je klasgenoten, je mentorcoach, de leerlingbegeleiding, de concierge en de docenten. Zo weet je heel snel wie je klasgenoten zijn, wat een mentorcoach is en wie je mentorcoach is, Waar je altijd terecht kan met al je vragen of als er wat is, waar je naartoe kan als je je fietssleuten kwijt bent of een lekke band hebt, waar je kluisje is, welke lokalen waar zitten, hoe Magister werkt en alles wat je moet weten over je lesrooster.

Natuurlijk ben je ook nieuwsgierig hoe onze school van binnen eruit ziet! Dit kan je  samen met meester John, Emma en Robin ontdekken of via onze virtuele tour!

Brugklasfeest en Brugklaskamp

In de brugklas leer je je klasgenoten, mentorcoach en vakdocenten nog beter kennen tijdens het brugklasfeest en brugklaskamp. De filmpjes zeggen genoeg! 

Brugklasfeest
Brugklaskamp

Tweejarige brugklas

De dakpanbrugklas van Het Noordik Vroomshoop duurt twee jaar. Zo kun je ook in het tweede leerjaar vakken volgen op een hoger niveau en weet je precies welk niveau jij goed aankunt.

In de onderbouw maak je alvast kennis met veel verschillende vakgebieden. Dan kun je een keuze maken voor een profiel in de bovenbouw dat echt bij jou past!

 

 

N+ uren

Het Noordik heeft N+ uren. Dit zijn uren waarin je gaat ontdekken wat jouw passies en talenten zijn. Elke week kies minimaal 2 N+ uren. Je kiest dan zelf welk vak je wilt gaan volgen. Natuurlijk begeleidt jouw mentorcoach je hierbij.

Er zijn verschillende soorten N+uren:

• Hulp bij een bepaald vak

• Verdiepen in een interessant vak

• Ontdek een vakgebied dat je nog niet kent!

"Het Noordik Vroomshoop is een huiswerkarme school."
Tijdens de studie-uren, die al ingepland staan op je rooster, kun je huiswerk maken of met anderen werken aan opdrachten en projecten. Zo heb je thuis nauwelijks huiswerk.

Huiswerkklas

De huiswerkklas is er voor jou als je moeite hebt met het inplannen van huiswerk of niet goed weet hoe je maak- of leerwerk moet aanpakken. Je wordt goed voorbereid voor proefwerken en schriftelijke overhoringen. Je gaat leren hoe je woordjes moet onthouden, hoe je een wiskunde proefwerk moet leren en hoe je een sterk werkstuk maakt. Ook leer je plannen. Je ontvangt een planner en deze ga je, wanneer je bij de huiswerkklas bent, samen met de begeleider invullen. Na een paar middagen bij de huiswerkklas ga je merken dat het inplannen van je huiswerk rust geeft. Je komt na je laatste les werken bij de huiswerkklas en je gaat naar huis wanneer het huiswerk en leerwerk af is. Zo hoef je thuis (bijna) niks meer te doen voor school en kan je genieten van je vrije middag.

De huiswerkklas is open op maandag tot en met donderdag en is gewoon op school.

Aan de huiswerkklas zijn geen kosten verbonden.

 

Pluspunt

Op onze school hebben we oog voor elke leerling. Daarom is er het Pluspunt, waar het schoolondersteuningsteam voor je klaarstaat als je dat nodig heb.  Wat voor jou het best en meest passend is, bespreken we samen met jou, je ouder(s) en je mentorcoach.

Hoe zit het met ...

 • Je eerste schooldag

  Je eerste schooldag is een gezellige dag die alleen voor de brugklasleerlingen is. Dan is het dus nog lekker rustig op school en is er alle ruimte voor kennismakingsspelletjes en een puzzeltocht door het schoolgebouw.

  In de zomervakantie ontvang je thuis ons brugklasboekje met alle informatie over je eerste schooldag, wat je mee moet nemen en wat je moet kopen voordat je bij ons op school komt.

  Op je eerste schooldag krijg je van je mentor je kluissleutel. Hierin liggen al je boeken en je nieuwe laptop al voor je klaar.

 • Je eigen kluis

  Je jas, gymspullen en boeken die je op dat moment niet nodig hebt, berg je veilig op in je kluisje. Hoef je er mooi niet de hele dag mee rond te sjouwen!

 • Boeken

  Je boeken krijg je van school. In de meeste boeken mag je werken!

 • Laptop

  Je laptop hoef je niet zelf te kopen, maar krijg je van school. En na 4 jaar is de laptop van jou!

 • Het Noordik-pas

  Een heel belangrijk pasje! Met je Noordik-pas kun je printen en boeken lenen in de Mediatheek

  En - ook belangrijk – je kunt ermee naar schoolfeestjes.

   

 • Magister

  In Magister vind je info over je huiswerk, je cijfers, je aanwezigheid op school en in de les. Ook je ouders kunnen meekijken. Ouders en leerlingen krijgen een eigen inlogcode.

Leerlingbegeleiding

Voor alles - of nou ja, bijna alles - kun je naar het centrale meldpunt op school. De leerlingbegeleiding (LB) helpt je verder. Tijdens schooluren is er altijd iemand aanwezig. De LB is er voor je als je:

 • een vraag hebt
 • een rekenmachine wilt lenen
 • je ziek voelt
 • een afspraak hebt bij de orthodontist
 • ’s morgens te laat bent
 • niet lekker in je vel zit
 • uit de les bent gestuurd
"Een vraag? Blijf er niet mee rondlopen, maar kom naar de leerlingbegeleiding. We zitten er voor jou!"
Mevrouw Gerrits medewerkster leerlingbegeleiding

Mediatheek

De Mediatheek is een gezellige plek. In de mediatheek kan je boeken lenen voor bijvoorbeeld een boekverslag voor Nederlands of Engels, een werkstuk, inspiratie voor beeldende vorming en nog veel meer. In de loungehoek kan je altijd even gaan zitten met een boek en je kan er altijd terecht om met een groepje aan een opdracht te werken.

Het Noordik Vroomshoop in cijfers ...

37
Klaslokalen
1328
Voeten dagelijks in school
630
Kluisjes
548
Insta volgers